
Jag har gjort dom på Grahamsmjöl och vetemjöl och till de har vi haft mellangrädde och lågkalorisylt.
Mycket godare än vanliga pannkakor och Wilma gluffsade i sig hon också så det var positivt från massa håll ;)
Ingredienser till ca 10 pannkakor:
Pannkakssmet:
•2.5 dl vetemjöl med fullkorn
•eller 0.5 dl grahamsmjöl och 2 dl vetemjöl
•eller 0.5 dl dinkelmjöl fullkornoch 2 dl dinkelmjöl
•0.5 tsk salt
•6 dl mjölk
•3 st ägg
•ca 50 g smör
Serveringstillbehör:
•ca 200 g färska eller tinade frysta bär t.ex. hallon, blåbär, vinbär, jordgubbar
•ca 3 dl vispgrädde
•eller turkisk yoghurt (10%)
Gör så här:
Blanda mjöl och salt i en bunke.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
Vispa sedan i resten av mjölken.
Vispa sist i äggen.
Hetta upp stekpannan på medelhög effekt med lite smör.
Häll i 0,5 - 1 dl smet beroende på hur stor stekpanna du har och hur tunna pannkakor du vill ha.
Man får prova sig fram. När du hällt på smeten, ta upp stekpannan och vinkla den så att smeten rinner ut över hela stekpannans yta.
När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända och grädda andra sidan.
Färgen ska vara ljust gulbrun på båda sidorna när de är klara.
Lägg upp den färdiga pannkakan på ett fat.
Häll på lite smör i stekpannan och låt smälta innan du återigen häller på 0,5 - 1 dl smet och gräddar nästa pannkaka. Fortsätt så tills pannkakssmeten är slut!
Glöm inte röra om i smeten då och då så att inte mjölet sjunker till botten.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
Vispa sedan i resten av mjölken.
Vispa sist i äggen.
Hetta upp stekpannan på medelhög effekt med lite smör.
Häll i 0,5 - 1 dl smet beroende på hur stor stekpanna du har och hur tunna pannkakor du vill ha.
Man får prova sig fram. När du hällt på smeten, ta upp stekpannan och vinkla den så att smeten rinner ut över hela stekpannans yta.
När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända och grädda andra sidan.
Färgen ska vara ljust gulbrun på båda sidorna när de är klara.
Lägg upp den färdiga pannkakan på ett fat.
Häll på lite smör i stekpannan och låt smälta innan du återigen häller på 0,5 - 1 dl smet och gräddar nästa pannkaka. Fortsätt så tills pannkakssmeten är slut!
Glöm inte röra om i smeten då och då så att inte mjölet sjunker till botten.
De är inte mina pannkakor på bilden men liknar
Receptet kommer från www.Recepten.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar